Srbija stala u finalu!

U Beogradu su održane kvalifikacije za Evropsko prvenstvo seniora a naša selekcija je posle veoma dobrog turnira izgubila u finalu od Mađarske sa 11:1, i nije uspela da uđe među 16 najboljih u Evropi.

Srbija je tokom turnira igrala dobar bejzbol i savladala je Tursku (15:0), Sloveniju (6:2) i Slovačku (6:5) ali nije mogla više protiv odlične Mađarske selekcije, pojačane znatnim brojem visoko kvalitetnih američkih igrača.

Najbolji u reprezentaciji Srbije su bili Ćulum i Filipović koji su nosili napad našeg tima a doprineli su i Nikola Vasić, kao i veterani Predrag Kukoleča i Hoze Sebalos.

Odbrana našeg tima je bila na visokom nivou a Kristian Bokić je još jednom pokazao da je jedan od najboljih bacača koji su ikada stali na brdo za reprezentaciju Srbije, izbacavši u odlučujućem meču za ulazak u finale i pobedi protiv Slovačke, complete game (CG) sa čak 156 pičeva. 

Tim Mađarske je dominirao tokom celog turnira i sve utakmice je dobio sa 10 razlike mercy rule-om, prikazavši sjajno udaranje i pičing, i zasluženo se vraća u A grupu.

Takmičenje su podržali Ministarstvo sporta i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, na čemu se Bejzbol savez Srbije posebno zahvaljuje.

Poredak:
1.Mađarska

2.Srbija

3.Slovenija

4.Slovačka

5.Turska

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *